γυναικολογία.gr


Ελληνικά English
Αρχική

Βιογραφικό

Ιατρείο

Θέματα

Επικοινωνία

Σύνδεσμοι

Καλώς ήλθατε στη Γυναικολογία.gr!


Τις τελευταίες δεκαετίες, σε όλο το Δυτικό Κόσμο συντελείται μια σημαντική αλλαγή στη σχέση γιατρού – ασθενή. Με την άνοδο του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου το παραδοσιακό μοντέλο του παθητικού ασθενή που υποβάλλεται σε θεραπείες που ουσιαστικά αποφασίστηκαν χωρίς την πλήρη ενημέρωσή του είναι όλο και λιγότερο αποδεκτό. O μέσος άνθρωπος που πηγαίνει στο γιατρό πλέον θέλει πρωτίστως να καταλάβει τι του συμβαίνει, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία του, πώς αντιμετωπίζεται και ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της θεραπείας.

Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα εμφανής στον τομέα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας. Οι γυναίκες πλέον προσέρχονται στο Γυναικολόγο ενημερωμένες, με επίγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και με απαιτήσεις από τις υπηρεσίες υγείας που τους παρέχονται. Προκειμένου να ανταποκριθεί ο γιατρός σε αυτές τις απαιτήσεις δεν αρκεί να είναι άριστα καταρτισμένος, χρειάζεται να διαθέσει χρόνο, να εξηγήσει, να συμβουλεύσει και εν τέλει να κάνει τη γυναίκα από παθητικό δέκτη, συμμέτοχο στη θεραπεία της. Αυτό, όπως έχουν αποδείξει και διεθνείς έρευνες μεγιστοποιεί τις πιθανότητες αποκατάστασης της υγείας της.

Με ανάλογο τρόπο, όλο και περισσότερα ζευγάρια αρνούνται να δεχτούν αβασάνιστα την παραδοσιακή λογική που αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σχεδόν ως ασθένεια. Επιζητούν μια κύηση χωρίς άγχος, ανούσιους περιορισμούς, μη απαραίτητες εξετάσεις και φαρμακευτικές αγωγές που δεν έχουν αποδεδειγμένο όφελος. Ψάχνουν στήριξη ώστε να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με όσο το δυνατό πιο φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας τις άσκοπες παρεμβάσεις και τον "τοκετό βάσει προγράμματος". Οι επιθυμίες των μελλοντικών γονέων οφείλουν πλέον να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ιδίως σε θέματα όπως οι επιλογές διατροφής (π.χ. χορτοφαγία), η αποφυγή χρήσης φαρμάκων, η επιλογή του φυσικού τοκετού ή του τοκετού μετά από καισαρική (VBAC).

Με την ιστοσελίδα αυτή επιδιώκω να σας δώσω τη δυνατότητα να γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι στη θεραπεία σας. Εκτός από την ενημέρωση για θέματα που σας απασχολούν με τρόπο αξιόπιστο και κατανοητό ελπίζω να σας βοηθήσω να συνειδητοποιήσετε ότι ως ασθενείς έχετε επιλογές και τη δυνατότητα να πάρετε αποφάσεις που θα προσαρμόσουν τη θεραπευτική προσέγγιση στις δικές σας, προσωπικές ανάγκες και προσδοκίες. Όπως θα δείτε στη σελίδα των Θεμάτων αναλύονται επιλεγμένες κοινές παθήσεις με στόχο να εξηγηθεί τι είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, πώς μπορεί να σας επηρεάσει και ποιες είναι οι δυνατές θεραπείες. Η θεματολογία διαμορφώνεται κατά κύριο λόγο από τις ερωτήσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος που εσείς μου υποβάλετε. Εάν το θέμα που σας απασχολεί δεν περιλαμβάνεται ακόμα ή ψάχνετε για μια δεύτερη γνώμη για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημά σας, έχετε τη δυνατότητα να μου απευθύνετε τα προσωπικά σας ερωτήματα λεπτομερώς, χωρίς επιβάρυνση, μέσα από τη σελίδα της Επικοινωνίας. Η απάντηση που θα σας δώσω θα είναι πάντοτε απλή και ξεκάθαρη, με βάση τη διεθνώς αποδεκτή πρακτική και τα όσα εφαρμόζω στην καθημερινή μου πράξη.

Σας προσκαλώ τέλος να αναζητήσετε σε άλλα σημεία του ιστοτόπου πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό μου, τις υπηρεσίες που παρέχονται στο ιατρείο μου καθώς και συνδέσμους προς άλλους ενδιαφέροντες ιστότοπους.

Ελπίζω να βρείτε εδώ τις απαντήσεις που αναζητάτε!


Φιλικά,

signature
Γεώργιος Κ. Μιχαλόπουλος


gynaikologia.gr

Share
Dr Γεώργιος Κ. Μιχαλόπουλος DRCOG BSCCP
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική
τ. Επιμελητής New Royal Infirmary of Edinburgh
Ειδικευθείς και εξειδικευθείς στη Μ.Βρετανία

Γράμμου 45, Βριλήσσια 152 35, Αθήνα
Τηλ. 2108045090, 6981012992


Όροι χρήσης ιστοσελίδας (Tophost)